Workshops

Water

12 juli 2021

Welke vormen kan water allemaal aannemen? Hoe kan je water zuiveren? Waarom zinken sommige voorwerpen en blijven andere drijven? Welke weg legt water af? Waarom lossen sommige dingen op in water? Op deze (en nog veel meer) vragen krijg je een antwoord in deze workshop. We gaan ook zelf aan de slag: we maken een pluviometer, gaan zelf water zuiveren, onderzoeken welke voorwerpen blijven drijven en welke zinken, en doen allerlei leuke opdrachtjes met water.

60€

Kunst

9 augustus 2021

In deze workshop gaan we op zoek naar bekende (en minder bekende) kunstenaars. We bekijken enkele van hun werken, onderzoeken welke kunststroming ze vertegenwoordigen en gaan ook zelf aan de slag. We experimenteren met verschillende materialen en gaan op zoek naar de kunstenaar in onszelf. Misschien schuilt er wel een Van Gogh in jou?

60€

Bijzondere Bouwsels

23 augustus 2021

Overal ter wereld zie je bijzondere bouwwerken. Van bruggen tot torens, van beelden tot kerken, enz. Wij gaan op zoek naar de hoogste torens, de mooiste bruggen, de meest bijzondere kastelen en burchten enz. We maken ook onze eigen bouwwerken. Durf jij het aan om zelf een brug te bouwen?

60€

Koken met Wiskunde

3 november 2021

Wanneer zou een stuk chocolade het meeste wegen: wanneer je het in één stuk laat of wanneer je het in kleine stukjes doet? Of wegen ze dan exact evenveel? Hoeveel bekers geraken er uit één liter melk? Hoe kan je koekjes exact even groot maken?

Wil jij graag op een creatieve manier aan de slag met inhoudsmaten en gewichten? Tijdens het koken leren we op een speelse manier deze begrippen kennen. We zoeken ook een antwoord op bovenstaande vragen. Als alles meezit,
mag jij als chef-kok je eigenbereide dessertjes mee naar huis nemen.

Heb je voedselallergieën en wil je graag deelnemen? Dat is zeker mogelijk! Neem op voorhand contact op, zodat we samen kunnen bekijken welke ingrediënten we kunnen vervangen.

60€

De Oertijd

27 December 2021

Hoe zagen de mensen in de oertijd eruit? Hoe leefden de mensen vroeger? Hoe kon je zelf verf maken? Hoe maakten ze rotsschilderingen? Waar woonden ze? Hoe maakten ze hun eigen bogen?

Duik je mee in onze geschiedenis en ga je mee op onderzoek? Dan is deze workshop beslist iets voor jou!

60€

Workshops

Vakantieworkshops voor kleuters en eerste graad lagere school.

Tijdens deze workshops graven we met de kinderen dieper dan het reguliere aanbod. In deze workshops is er onder andere plaats voor doe- en denkopdrachten, voor zelfstandig werken en samenwerken, voor eigen visies en leren luisteren en respecteren van andere visies,…

Plaats

Onze workshop gaat door bij Kadee & Kadet, Roekstraat 1, 2170 Merksem.

Start en einde

We starten om 10 u en eindigen om 16 u. Zorg zelf voor een lunchpakket en een drankje.

Welkom

We mikken op hoogbegaafde kleuters en kinderen tot 9 jaar. 

De kinderen moeten nog niet kunnen lezen of schrijven! 

Info en Inschrijven

Stuur een mailtje naar info@kadee-en-kadet.be.
Inschrijving is pas definitief na een bevestigingsmail van Kadee & Kadet (zie algemene voorwaarden.)