Workshops

Knikkers (Tweedaagse)

voor Kadetten

3 en 4 juli 2023
(grote vakantie)

Waarom rolt een knikker van een helling? Is dit steeds even snel? Welke factoren kunnen een invloed hebben op het rollen van een knikker? Wat is zwaartekracht? Dit (en nog veel meer) onderzoeken we tijdens deze tweedaagse. Uiteraard is er ook ruimte om onze eigen knikkerbanen in elkaar te zetten.

130€

Knikkers

voor Kadees

6 juli 2023
(grote vakantie)

Wie graag met knikkers speelt, is bij Kadee & Kadet aan het juiste adres. We onderzoeken knikkers en bekijken hoe ze zich in verschillende omstandigheden gedragen. En uiteraard maken we onze eigen knikkerbanen.

65€

Papier

voor Kadetten

21 en 22 augustus 2023
(grote vakantie)

Welke soorten papier ken je? Gedragen deze soorten papier zich allemaal hetzelfde? Hoe sterk is papier? Kan je met papier bouwen? Kan je je eigen papier maken? Ook in deze workshop gaan we proefondervindelijk aan de slag.

130€

Papier

voor Kadees

28 augustus 2023
(grote vakantie)

In deze workshop gaan we met papier aan de slag. We zoeken verschillende soorten papier, bouwen met papier, maken ons eigen papier en nog veel meer.

65€

Hybride Dieren

voor Kadetten

30 oktober 2023
(Herfstvakantie)

Misschien heb je al wel eens gehoord van de teeuw en de lijger. Of misschien zijn dit nieuwe dieren voor jou. We gaan samen op zoek naar wat hybride dieren juist zijn, welke soorten er bestaan en wat erfelijkheid en DNA er precies mee te maken hebben. Je gaat ook zelf aan de slag: je creëert je eigen hybride dier, maakt er een stamboom van en bedenkt gepaste namen en eigenschappen.

65€

Koken met Wiskunde 3

voor Kadees

31 oktober 2023
(Herfstvakantie)

Voor de derde keer gaan we koken met wiskunde. Als alles goed gaat, nemen we ook nu weer (nieuwe) gerechtjes mee naar huis.

Heb je voedselallergieën en wil je graag deelnemen? Dat is zeker mogelijk! Neem op voorhand contact op, zodat we samen kunnen bekijken welke ingrediënten we kunnen vervangen.

65€

Ridders en Kastelen

voor Kadees

28 december 2023
(Kerstvakantie)

Welke ridders ken jij allemaal? Hoe zag hun kledij eruit? Waarom gebruikten ze schilden? En hebben kastelen er altijd hetzelfde uitgezien? Op deze (en nog veel meer) vragen zoeken we samen een antwoord.

65€

Ridders en Kastelen

voor Kadetten

29 december 2023
(Kerstakantie)

In deze workshop bekijken we het ridderleven van dichterbij: hoe was het om ridder te zijn, hoe brachten ze hun dagen door, waarom bestonden er kastelen, wat deden de ridders wanneer ze vrije tijd hadden en nog veel meer.

65€

Workshops

Tijdens deze workshops graven we met de kinderen dieper dan het reguliere aanbod. In deze workshops is er onder andere plaats voor doe- en denkopdrachten, voor zelfstandig werken en samenwerken, voor eigen visies en leren luisteren en respecteren van andere visies,…

Plaats

Onze workshop gaat door bij Kadee & Kadet, Roekstraat 1, 2170 Merksem.

Start en einde

We starten om 10 u en eindigen om 16 u. Zorg zelf voor een lunchpakket en een drankje.

Welkom

De Kadees moeten nog niet kunnen lezen of schrijven! 

Een intelligentie-onderzoek is niet noodzakelijk, wel een gesprek vooraf met de ouders van kinderen die nog niet bekend zijn bij ons.

Info en Inschrijven

Stuur een mailtje naar info@kadee-en-kadet.be.
Inschrijving is pas definitief na een bevestigingsmail van Kadee & Kadet (zie algemene voorwaarden.)