Workshops

Koken met Wiskunde 2

31 oktober 2022

Na het succes van de vorige Workshop “koken met wiskunde”, gaan we ook nu als echt chef-koks aan de slag met wiskunde. We maken andere dingen dan op de vorige workshop. We herhalen op speelse wijze een aantal
begrippen die we nodig hebben om te koken. En als alles goed gaat, nemen we ook nu weer enkele heerlijke gerechtjes mee naar huis.

Heb je voedselallergieën en wil je graag deelnemen? Dat is zeker mogelijk! Neem op voorhand contact op, zodat we samen kunnen bekijken welke ingrediënten we kunnen vervangen.

60€

Fantasiefiguren

28 december 2022

Op deze workshop wordt de Griekse mythologie ook voor onze kinderen toegankelijk. We luisteren naar enkele verhalen, leren wat meer over de Griekse goden en leren ook dat de Romeinen andere namen gaven aan de Griekse goden. Naast de mythologie duiken we ook in onze eigen fantasie. Welke fantasiefiguren ken je? Hoe zou jouw fantasiefiguur eruitzien? Wat maakt jouw fantasiefiguur zo speciaal? We brengen jouw fantasiefiguur op verschillende manieren tot leven!

60€

Zout

voor Kadees

20 februari 2023
(Krokusvakantie)

We gaan aan de slag met zout. Wat is zout? We maken knutselwerkjes en doen allerlei proefjes met zout.

65€

Zout

voor Kadetten

21 februari 2023
(Krokusvakantie)

Ben je benieuwd hoe zoutkristallen eruit zien? Hoeveel toepassingen van zout ken jij? In deze workshop ga je zelf aan de slag. Je onderzoekt zelf hoe zout zich gedraagt in verschillende omstandigheden.   

65€

Het Lichaam (Tweedaagse)

voor Kadetten

3 en 4 april 2023
(Paasvakantie)

In deze workshop gaan we dieper in op hoe ons lichaam precies werkt. We bekijken o.a. de spijsvertering van dichterbij, leren hoe sterk onze botten eigenlijk zijn, wat het nut is van onze spieren en we leren ook meer over de werking van ons hart. 

130€

Het Lichaam

voor Kadees

6 april 2023
(Paasvakantie)

We maken kennis met ons lichaam: van skelet tot spieren, van hart tot longen, van zenuwen tot zintuigen. We doen verschillende proefjes en gaan na hoe ons lichaam nu precies werkt.

65€

Knikkers (Tweedaagse)

voor Kadetten

3 en 4 juli 2023
(grote vakantie)

Waarom rolt een knikker van een helling? Is dit steeds even snel? Welke factoren kunnen een invloed hebben op het rollen van een knikker? Wat is zwaartekracht? Dit (en nog veel meer) onderzoeken we tijdens deze tweedaagse. Uiteraard is er ook ruimte om onze eigen knikkerbanen in elkaar te zetten.

130€

Knikkers

voor Kadees

6 juli 2023
(grote vakantie)

Wie graag met knikkers speelt, is bij Kadee & Kadet aan het juiste adres. We onderzoeken knikkers en bekijken hoe ze zich in verschillende omstandigheden gedragen. En uiteraard maken we onze eigen knikkerbanen.

65€

Papier

voor Kadetten

21 en 22 augustus 2023
(grote vakantie)

Welke soorten papier ken je? Gedragen deze soorten papier zich allemaal hetzelfde? Hoe sterk is papier? Kan je met papier bouwen? Kan je je eigen papier maken? Ook in deze workshop gaan we proefondervindelijk aan de slag.

130€

Papier

voor Kadees

28 augustus 2023
(grote vakantie)

In deze workshop gaan we met papier aan de slag. We zoeken verschillende soorten papier, bouwen met papier, maken ons eigen papier en nog veel meer.

65€

Hybride Dieren

voor Kadetten

30 oktober 2023
(Herfstvakantie)

Misschien heb je al wel eens gehoord van de teeuw en de lijger. Of misschien zijn dit nieuwe dieren voor jou. We gaan samen op zoek naar wat hybride dieren juist zijn, welke soorten er bestaan en wat erfelijkheid en DNA er precies mee te maken hebben. Je gaat ook zelf aan de slag: je creëert je eigen hybride dier, maakt er een stamboom van en bedenkt gepaste namen en eigenschappen.

65€

Koken met Wiskunde 3

voor Kadees

31 oktober 2023
(Herfstvakantie)

Voor de derde keer gaan we koken met wiskunde. Als alles goed gaat, nemen we ook nu weer (nieuwe) gerechtjes mee naar huis.

Heb je voedselallergieën en wil je graag deelnemen? Dat is zeker mogelijk! Neem op voorhand contact op, zodat we samen kunnen bekijken welke ingrediënten we kunnen vervangen.

65€

Ridders en Kastelen

voor Kadees

28 december 2023
(Kerstvakantie)

Welke ridders ken jij allemaal? Hoe zag hun kledij eruit? Waarom gebruikten ze schilden? En hebben kastelen er altijd hetzelfde uitgezien? Op deze (en nog veel meer) vragen zoeken we samen een antwoord.

65€

Ridders en Kastelen

voor Kadetten

29 december 2023
(Kerstakantie)

In deze workshop bekijken we het ridderleven van dichterbij: hoe was het om ridder te zijn, hoe brachten ze hun dagen door, waarom bestonden er kastelen, wat deden de ridders wanneer ze vrije tijd hadden en nog veel meer.

65€

Workshops

Vakantieworkshops voor kleuters en eerste graad lagere school.

Tijdens deze workshops graven we met de kinderen dieper dan het reguliere aanbod. In deze workshops is er onder andere plaats voor doe- en denkopdrachten, voor zelfstandig werken en samenwerken, voor eigen visies en leren luisteren en respecteren van andere visies,…

Plaats

Onze workshop gaat door bij Kadee & Kadet, Roekstraat 1, 2170 Merksem.

Start en einde

We starten om 10 u en eindigen om 16 u. Zorg zelf voor een lunchpakket en een drankje.

Welkom

We mikken op hoogbegaafde kleuters en kinderen tot 9 jaar. 

De kinderen moeten nog niet kunnen lezen of schrijven! 

Een intelligentie-onderzoek is niet noodzakelijk, wel een gesprek vooraf met de ouders van kinderen die nog niet bekend zijn bij ons.

Info en Inschrijven

Stuur een mailtje naar info@kadee-en-kadet.be.
Inschrijving is pas definitief na een bevestigingsmail van Kadee & Kadet (zie algemene voorwaarden.)